Do.10-03: Zet het brein in beweging met RGM(Ronnie Gardiner Methode)via Bravo!+Plus

Wat is RGM?
Inspirerende nieuwe vorm van hersengymnastiek, in 2012 geïntroduceerd in Nederland. Op het ritme van muziek (op maat afgestemd voor de doelgroep) worden oefeningen gedaan aan de hand van geprojecteerde symbolen.
Tijdens het oefenen zijn verschillende hersenfuncties actief. De deelnemers zien symbolen, spreken de bijhorende klanken(term) uit en maken de bijhorende beweging op het ritme (horen) van de muziek. In de symbolen gebruikt men de kleuren rood en blauw om duidelijk te maken welke zijde van het lichaam geoefend wordt.

Doel van de RGM methode: Een verbeterde samenwerking tussen verschillende hersenfuncties en het stimuleren van de aanleg van nieuwe ‘netwerken’ (neuroplasticiteit) ter verbetering van bepaalde hersenfuncties.
RGM werkt aan: Verbetering van het geheugen, concentratievermogen, verbetering van de coördinatie, motorische vaardigheden en lichaamsbalans, verbetering van zowel het spraak-, lees- als leervermogen, toename van het zelfvertrouwen, verbetering van de gemoedsstemming en verhoging van het energieniveau.

Met name in groepsverband zorgt de methode dikwijls voor een vrolijke stemming en ontspannen sfeer. En dat terwijl het brein ondertussen hard aan het werk is!!De methode wordt de laatste jaren in toenemende mate ondersteund door de wetenschap. Op dit moment is er in Zweden een grootschalig onderzoek gaande naar de effectiviteit van de RGM-methode bij mensen na een CVA(beroerte). Geschikt dus voor iedereen, zowel gezond als met een beperking. Tijdens de 3-delige workshop wordt de methode op speelse manier uitgelegd. U wordt uitgedaagd en er wordt vooral met plezier geoefend. Interesse? Doe mee! U bent van harte welkom! De cursus vindt plaats op 10, 17 en 24 maart om 10.30 tot 11.15 uur in de Reehorst in Reeuwijk. Kosten voor deelname: € 17.50. Geef u op via het Evertshuis, tel: 0172-618484 of via www.evertshuis.nl , U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de docente: Marleen van Muiswinkel, gecertificeerd RGM-trainer en Oefentherapeut, rgmbodegraven@gmail.com

Advertisements