Do.10-03: Violiste Annemarie van Prooijen speelt Bach in het Evertshuis

Annemarie geeft een uitgebreide muzikale rondleiding bij de Ciaconna, een stuk van de beroemde componist Johann Sebastian Bach.
“Er valt zo veel te beleven in deze muziek” vertelt Annemarie. Daar gaat zij uitvoerig op in. Aan de hand van beelden en luistervoorbeelden, die zij zelf speelt, krijgen de bezoekers inzicht in wat Bach misschien bedoeld kan hebben met dit bijzondere werk voor viool solo. Aan het eind van de voorstelling laat zij het hele werk horen en heeft u een dieper begrip voor het stuk en bent u een ervaring rijker.

Annemarie bespeelt een L.W. Roumen viool uit 1818 te Amsterdam en een R. Géome strijkstok. Bezoekers kunnen met Annemarie van gedachten wisselen over de muziek, haar instrument maar ook gewoon lekker genieten van mooie klassieke muziek. Annemarie heeft in haar jeugd veel prijzen gewonnen met haar spel en heeft onder andere in het Amsterdamse Concertgebouw gespeeld.

U bent van harte welkom op donderdag 10 maart om 14.30 uur in het Evertshuis. Een kaartje voor de lezing en het concert bedraagt € 12.50 inclusief een pauze consumptie. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Evertshuis, www.evertshuis.nl of rechtstreeks bij de theaterkassa van het Evertshuis, Julianstaat 4 in Bodegraven. Meer informatie 0172-618484.

Advertisements