Do. 1-3: Koffieochtend Vrouwen van Nu

Nieuwerkerk aan den IJssel – Op de koffieochtend van de Vrouwen van Nu Nieuwerkerk aan den IJssel op 1 maart, vindt lezing ‘Feest op Marken’ plaats en zal Sary Maas het boeiende verhaal vertellen over de kleding die gedragen werd op hoogtijdagen en over de daagse dracht.

Met name de kleding voor kerkelijke gelegenheden als doop en huwelijk zijn prachtig en bijzonder kleurrijk. Het verhaal wordt verteld naar aanleiding van een PowerPoint-presentatie en antieke stukken. Sary heeft het ambacht van het Marker borduurwerk in 2014 op de Immaterieel Erfgoedlijst van Nederland mogen plaatsen. Het borduurwerk aan de kleding en het huishoudtextiel van Marken is uniek, veelzijdig en kleurrijk. Het onderscheidt zich in kleurrijk borduurwerk van de rijglijven en het witwerk aan onder andere de halsdoeken, mutsjes en beddengoed.

De lezing wordt gegeven in het Hervormd Kerkelijk Centrum, J.A. Beijerinkstraat 53 in Nieuwerkerk aan den IJssel en begint om 10.00 uur. De eigen bijdrage van 3 euro geeft recht op twee kopjes koffie of thee. Iedereen is welkom.

Advertisements

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl