Do. 1-3: Foto-expositie Beroepshanden

Gouda – ‘Beroepshanden’ is een fotoserie van Enk Harteveld waarin werkhanden en een specifiek beroeps-gereedschap centraal staan. Handen zijn onmisbare en fantastische stukken gereedschap. Daarbij maken we bijpassende hulpmiddelen als verlengstuk om iets te kunnen creëren. De fotoserie geeft een fraai inzicht in de beroepen waarbij de handen nog een belangrijke rol spelen. Bijvoorbeeld een meubelmaker, gitarist, edelsmid, keramiste, rietdekker en tandarts. Een aantal bekende Goudse ondernemers en kunstenaars zijn geportretteerd, zoals Peter van Driel en Mieke de Haan.

Bij de expositie verschijnt het boek ‘Beroepshanden, honderd handen met hun gereedschap’.
Naast de foto’s geven de verhalen van vaklieden hun bevlogenheid en liefde voor het vak prijs. Mede- tekstschrijver en fotograaf Tony Tangel zal een aantal van haar stillevens exposeren. Naast een selectie foto’s uit het boek zal er ook ander werk van Enk Harteveld te zien zijn; abstract en portret.

De expositie is te zien in de Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100 in Gouda, op donderdag 1 maart (17.00 tot 21.00 uur), zaterdag 3 maart (10.00 tot 17.00 uur) en zondag 4 maart (13.00 tot 17.00 uur).

Advertisements

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl