Do.07-04: Stil makende voorstelling van vluchtelingen komt naar Gouda

Verzetsmuseum Zuid-Holland en De Goudse Schouwburg halen de indrukwekkende voorstelling ‘Talent op de vlucht’ naar Gouda. Het eenmalige optreden van de negen Syrische vluchtelingen van Fada Theatre vindt plaats op 7 april in de Kleine Zaal van De Goudse Schouwburg, die deze inclusief de technici om niet ter beschikking stelt.

‘Talent op de vlucht’ is een bijzondere voorstelling waarin de dramatische verhalen van de negen vluchtelingen worden verteld. Samen met meer dan 1100 anderen verblijven de acteurs in de noodopvang in Alphen aan den Rijn. Ieder van hen vertelt op het podium een verhaal; over de vlucht, en over het leven hier, in Nederland. De scènes zijn volledig in het Arabisch, maar dankzij het intensieve spel van de acteurs komen de scènes onontkoombaar tot leven.

Direct na afloop van de voorstelling is er een informele nabespreking in de zaal. De spelers lichten dan hun verhaal toe met behulp van een tolk, waarbij het publiek de gelegenheid heeft om vragen te stellen. Aansluitend kunnen bezoekers in de foyer persoonlijk met de spelers spreken. Wie de vluchtelingen een hart onder de riem wil steken, kan ter plaatse een donatie doen.

Advertisements

Het verhaal van de vluchteling
“Nu de emoties rond AZC’s zo hoog oplaaien, willen we graag een dialoog op gang brengen, en het maatschappelijke vraagstuk bespreekbaar maken. ‘Talent op de vlucht’ is een prachtige middel om het verhaal vanuit de vluchteling te vertellen. Het geeft vluchtelingen letterlijk een gezicht”, aldus de initiatiefnemers.

De voorstelling in de schouwburg sluit bovendien nauw aan bij de tijdelijke expositie ‘Loflied op Verdraagzaamheid’ die tot en met 26 april 2016 te zien is in Verzetsmuseum Zuid-Holland.

Kaarten
‘Talent op de vlucht’ was drie keer eerder in Alphen aan den Rijn te zien, en bleek alle keren in een mum van tijd volledig uitverkocht. Voor de voorstelling op 7 april in Gouda zijn slechts 200 kaarten beschikbaar. Ze kunnen worden gereserveerd via www.goudseschouwburg.nl en kosten € 10,- per stuk. De voorstelling begint om 20.30 uur.