Do.07-04: LeineRoebana viert jubileum in De Goudse Schouwburg

Dansgezelschap LeineRoebana bestaat 25 jaar en dat vieren ze met het programma ‘Seele/Herz’ waarin hun verschillende kanten worden belicht. Voorafgaand aan de voorstelling is er een publieksonthaal waar de bezoekers aan kunnen deelnemen en na afloop geeft The Stolz Quartet een miniconcert in het Theatercafé.
‘Seele’ is een hilarisch en aangrijpend gedanst epos, met Tim Persent in de rol van een faun die zijn beste tijd heeft gehad. Sentiment en muzikale hardcore, ongebreidelde energie en verwondering raken elkaar. Geheel anders van aard is ‘Herz’, in samenwerking met The Stolz Quartet. Gedreven en expressieve bewegingen, uitgevoerd door eigenzinnige dansers, gaan de dialoog aan met het universum van Kate Moore.
Na afloop van de voorstelling geeft The Stolz Quartet een bijzonder mini-concert in de foyer. Om in dansante sferen te blijven brengen zij werk van de Franse componist Maurice Ravel (1875) ten gehore. Ook vertellen ze meer over de compositie van Kate Moore en laten ze u deze op een andere manier beleven. Wie weet gaan zelfs nog even de voetjes van de vloer…

Donderdag 7 april, 20.00 uur in De Goudse Schouwburg, het publieksonthaal begint om 19.30 uur. Boelekade 67 Gouda. www.goudseschouwburg.nl.