Do. 05-12: Repair Café, Historisch Café en SWOK-middag in Theater Concordia Haastrecht

Donderdag 5 december is er weer een Repair Café in Haastrecht! Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken.

De handige (en aardige) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals:

  • huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten en broodroosters
  • elektrisch gereedschap
  • rollators, stepjes en fietsen
  • klokken en uurwerken
  • radio’s, versterkers en verlichting
  • scharen en messen slijpen

Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen en u helpen met vragen over uw computer en tablet. Het Repair Café is ook gezellig. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en bij gastheer Rob van Zuijlen bestelt u een lekker bakje koffie als u wilt. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt om reparatiematerialen te kopen.

Theater Concordia, Concordiaplein 1 in Haastrecht, organiseert elke eerste donderdag van de maand een Repair Café. Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op. Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Haastrecht.

Ook zal de Historische Vereniging Haastrecht weer aanwezig zijn. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig zijn.

Komt u ook gezellig naar de koffie of thee inloop? Of doet u mee met een knutselactiviteit?
Het SWOK (Stichting Welzijn en Ondersteuning Krimpenerwaard) organiseert tijdens het Repair Café een gezellige creatieve middag. Hier kunt u komen om anderen te ontmoeten en/of creatief bezig te zijn. Deze middag is bedoeld voor iedereen die thuis is en graag even erop uit wil gaan. De middag duurt van 13.30 tot 16.00 uur in Theater Concordia op het Concordiaplein. Voor deelname aan een activiteit wordt € 1,50 gevraagd. Voor de koffie en thee staat een geldpotje voor een vrijwillige donatie.

 

05-12-2019 09:00