Do. 04-07: Nieuwe serie Gouwe Momenten van start

De Raad van Kerken organiseert op donderdag 4 juli om 12.00 uur in het koor van de Sint Jan het Gouwe Moment “Vreugde”. Martine Versteeg, geestelijk verzorger voor Prinsenhof en De Hanepraij, neemt ‘De vreugde voert ons naar dit huis’ van Sytse de Vries als thema. Gerben Budding bespeelt het orgel. Tijdens het half uur kunnen passanten en toeristen ook een kaarsje ontsteken.

Vanaf 11.45 uur is de deur tegenover de tuin van Museum Gouda open voor Gouwenaren en hun gasten. Het volgende Gouwe Moment is op 11 juli.

Achtergrond info:
Een Gouwe Moment duurt een half uur; muziek, kaarsje ontsteken, beeld en woord, gebed, zang en vrede delen. Ze hebben elke week een ander thema, voorbereid door wisselende voorgangers uit de Goudse kerken en geloofsgemeenschappen. De Gouwe Momenten zijn op negen donderdagen in juli en augustus om 12.00 uur in het koor van de Sint Jan. Voor het eerst in zestien jaar dragen elke week organisten muzikaal bij. Vijfentwintig vrijwilligers wisselen elkaar wekelijks af. De thema’s worden van week tot week via de weekbladen en andere media bekend gemaakt.

Advertisements

04-07-2019 09:00