Do. 02-02: Repair Café Haastrecht in Theater Concordia

Donderdag 2 februari is er weer een Repair Café in Haastrecht! Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken.

Theater Concordia, Concordiaplein 1 in Haastrecht, organiseert elke eerste donderdag van de maand een Repair Café. In december opende wethouder Dilia Blok onder grote belangstelling de eerste editie.

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een fiets waarvan het licht kapot is? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien hoeft niet meer. Maandelijks zitten de vrijwilligers van Repair Café Haastrecht klaar om samen te repareren. Door repareren te promoten wil Repair Café Haastrecht een bijdrage leveren aan het verkleinen van de afvalberg. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

Advertisements

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.nl). Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Haastrecht.

Wie het leuk vindt als 1x per maand mee te helpen als reparateur, is van harte uitgenodigd om zich aan te melden via info@theaterconcordia.nl.