Do. 01-06: Officiële opening twee innovatieve fabrieken Croda Gouda

Op 1 juni opent Croda Gouda officieel de biovergistingsfabriek en een nieuwe productie unit, die onlangs opgeleverd zijn.

Voor haar producten maakt Croda’s productielocatie in Gouda gebruik van vetzuren die ter plaatse worden geproduceerd door hydrolyse van natuurlijke oliën en vetten. Glycerinewater, co-product van dit proces, wordt in een anaerobe vergistingsinstallatie omgezet in biogas.

Het biogas, bron van hernieuwbare energie, zal aardgas deels vervangen bij de productie van stoom en elektriciteit voor de Goudse site. In combinatie met een aangepaste hoofdketel en warmte kracht systeem leidt dit project tot een algehele vermindering van de CO2 uitstoot van 25%. Vandaar de naam van het project “Quarterback” (www.quarterback4life.nl).

Advertisements

De nieuwe productie unit is een knap staaltje van innovatieve procesontwikkeling. Daarmee wordt het mogelijk om de kwaliteitswensen van onze klanten nog beter te vervullen door middel van slimme behandeling van onze vetzuurmoleculen.

Ter ere van deze nieuwe projecten en om aandacht te vestigen op het innovatieve karakter ervan vindt op donderdag 1 juni 2017 van 10.00 – 12.00 uur een officiële opening plaats met gasten uit de internationale Croda organisatie, vertegenwoordigers van betrokken leveranciers en een aantal genodigden uit Gouda en omgeving.