DJ worden met cursus bij Kunstpuntgouda

“DJ’s en Producers zijn de nieuwe popsterren en gelukkig spelen muziekscholen daar ook op in.” Aldus Koen van Dijk (29), eigenaar van Master Productions uit Haarlem. Op 25 september start de eerste reeks DJ workshops van Kunstpuntgouda in samenwerking met Master Productions.

Er worden meerdere cursussen gegeven. Er is een groep 9-12 jarigen en een groep van deelnemers vanaf 13 jaar. “De beginners leren hoe de apparatuur werkt, wat de belangrijkste knoppen zijn en wat je wel en vooral niet moet doen. Daarnaast leren ze direct maten tellen. De leerlingen die beginnen, kunnen aan het eind van de reeks zelfstandig een kort setje mixen. Degene die al kunnen draaien zullen strakkere overgangen mixen, hun effecten (beter) gebruiken en kunnen hun set beter opbouwen. Ze zijn dan echt gegroeid als dj. We leren de deelnemers al doende hoe het werkt, ze krijgen dus geen ellenlange theorie en akkoordenleer. De reeks bestaat uit vijf lessen van anderhalf uur.

De DJ workshops bij Kunstpuntgouda worden vanaf 9 jarige leeftijd aangeboden, maar zijn ook interessant voor jongeren en volwassenen. “Jongeren kunnen makkelijk overweg met apparatuur waardoor ze direct met muziek kunnen werken. Ze hoeven geen moeilijke akkoorden te leren spelen of noten te lezen.”

Degenen die de DJ wereld willen veroveren kunnen de DJ workshops volgen vanaf 25 september.

Inschrijven kan via www.kunstpuntgouda.nl