Dit Najaar bij Maak Lokaal

Het atelier van Maak Lokaal in de Spoel is dit najaar bijna dagelijks gevuld met creativiteit! Als er geen naailessen zijn voor volwassenen of kinderen, dan zijn er wel lessen mozaïek te volgen bij Wolkenvanger. En wanneer je ’s ochtends hebt gezeefdrukt bij Caroline van Lingen, kun je ’s avonds alweer een lezing bijwonen van Robert de Vries! Kortom, Maak Lokaal prikkelt en inspireert als nooit te voren.  

Op zaterdag 5 september ben je welkom bij de workshop Spinnen met de Spintol van Lieneke Bosman. Komt dit bericht net te laat? Geen nood, 10 oktober krijg je nog een kans deze leuke techniek te leren. ook op zaterdag 19 september en zaterdag 21 november kun je terecht als je wilt leren hoe je zelf een sjaal vilt met wol en kaasdoek, perfect voor de koude dagen.

Dinsdagochtend 8 en 15 september is Caroline van Lingen er weer met de workshop zeefdrukken. Laat je verrassen door alle mogelijkheden van zeefdrukken op stof en ga met een unieke zelfbedrukte tas, mand of kussenhoes naar huis. De workshop is ook te volgen op maandagavond 2 en 9 november. Caroline heeft nog meer leuke workshops in de aanbieding: Leer een woonplaid maken van een verhuisdeken met een prachtige gehaakte rand op 24 september of 30 oktober, sokken breien op de rondbreinaald op 6 oktober of 26 november of een hip babymutsje haken op 15 oktober of 17 november.

Advertisements

Wegens groot succes komt Robert de Vries op donderdagavond 10 september opnieuw zijn prachtige replica laten zien van een Robe Polonaise en vertelt hij ons alle ins en outs van de mode in de 18e eeuw, van kous tot hoed. En omdat we heel graag meer willen weten, werkt hij momenteel ook aan een jurk uit de Romantiek. Donderdagavond 12 november komt hij ons aan de hand hiervan laten zien hoe ondermeer een crinoline in elkaar zit. Trouwens, Robert kan ook prachtig breien! Naast visserstruien, breit hij bijvoorbeeld ook kabouters. Op zaterdag 26 september leert hij je hoe.

De cursus Patroontekenen voor Beginners is ook weer te volgen bij Anja Poleij. Voor wie al kan naaien, maar meer wil weten over de techniek achter de patronen. In 5 ochtenden of avonden leert ze je de basis. Vanaf maandag 21 september.

Anne Cool, de schrijfster  van Wild van Vilt, komt dit najaar met twee leuke viltworkshops. Op zaterdag 7 november laat ze je zien hoe je vrolijke babyslofjes kunt maken uit wolvlies en op zaterdag 14 november kun je een zelfontworpen tasje met hengel komen vilten.

Op dinsdag 29 september starten bij Marlinda Weijers van Wolkenvanger weer de lessen mozaïek, vanaf 9 oktober ook op vrijdag te volgen. En ook voor wie gewoon 1 dagje lekker creatief bezig wilt zijn biedt Marlinda mogelijkheden: Op verschillende zaterdagen dit najaar kun je bij haar aanschuiven voor een dag vol creativiteit, met een heerlijke lunch bij de Kleischuur en een prachtig mozaïek als resultaat.