Dit is waarom er containers staan achter Klein Amerika

Gouda – Het is u vast al opgevallen; sinds kort staan er containers achter Klein Amerika (Fluwelensingel 56-58). Volgens de uitvoerder, Smits Vastgoedzorg, gaat het om bouwcontainers voor een groot renovatieproject, aan de IJssellaan en F.W. Reitzstraat. De grond bij Klein Amerika ligt klaar voor de nieuwe supermarkt. Maar omdat die nog even op zich laat wachten heeft het bedrijf met grondeigenaar Timpaan afgesproken de containers hier te plaatsen. Bij het renovatieproject zullen 100 woningen van Woonpartners Midden-Holland volledig worden gerenoveerd.

Het is nu bouwvak. Smits Vastgoedzorg zegt dat zij na de vakantieperiode een bouwunit zullen maken op het braakliggende terrein. De bouwcontainers gaan vervolgens dienen als bouwplaats voor een groot renovatieproject. Bij dit project zullen 100 woningbouwwoningen van Woonpartners aan de IJssellaan en F.W. Reitzstraat grondig worden gerenoveerd. Het belangrijkste, laat de woordvoerder weten, is het funderingsherstel. Maar er komen ook nieuwe keukens- en badkamers in.

Peter Arkenbout van Smits Vastgoedzorg zegt dat zij in contact staan met de bewoners die uitkijken op de containers. “We gaan om het hekwerk een doek spannen zodat het er schappelijk uitziet. Die verloopt dan van donkergroen naar lichtblauw, zodat het voor bewoners zo min mogelijk opvalt”. Het project moet eind september of begin oktober van start gaan.

Advertisements

Foto: Raymond Aarsman

02-08-2021 19:22