Dinkra: winkel in Ghanese sfeer

Dinkra, op de Kleiwegstraat 10, opende op 7 juli donderdag haar deuren. De winkel wordt gerund door Debora Boadu en haar zus Anita van Holst. De zaak ademt Ghana en die sfeer is terug te vinden in de producten.

Sinds Debora Boadu getrouwd is met Albert Boadu, is ze geraakt door de stoffen en de symbolen die Ghana met zich mee brengt. “Dinkra is een verkorting van Adinkra, symbolen die in het dagelijks leven gebruikt worden door de Ashanti’s, een bevolkingsgroep uit Ghana. Het omvat meer dan 200 symbolen met een betekenis. Wij hebben twaalf symbolen gekozen die het belangrijkst zijn en die laten we terugkomen in de producten, deze staan bijvoorbeeld voor liefde , kracht en familie”, aldus Debora.

Atelier
In het atelier op de eerste verdieping worden onder meer tassen, kussens en make-up tasjes ontworpen en genaaid. “Mijn zus ontfermt zich over het maken van de producten. Ik richt mij op het ondernemerschap en de verkoop. Ziet een klant een product in onze winkel, maar gaat de voorkeur uit naar een andere print dan zijn ze van harte welkom in ons atelier. dinkraHet begon allemaal met een webshop, maar het verhaal achter de producten komt beter over in onze winkel. Het spreekt de mensen meer aan.”

Advertisements

Historische centrum
Debora heeft gekozen voor Gouda vanwege het oude historische centrum. “Ik ben blij met de zaak en de hulp van de andere ondernemers. We hebben veel positieve reacties gekregen van klanten. Zij vinden het een aanwinst voor Gouda.”