Diefstal uit woning door babbeltruc

politie

Een onbekende man is woensdagmiddag 6 mei met een smoes de woning van een oudere dame aan de Lekkenburg binnengekomen. Na zijn bezoek miste de vrouw kostbare eigendommen.

De 85 jarige Goudse liet de man nietsvermoedend in haar huis, nadat hij vertelde dat hij de verwarming kwam controleren. Later bleek hij sieraden van haar te hebben gestolen. De vrouw deed aangifte van diefstal. Onderzoek van de politie wees uit dat de man ook in de woning van een andere oudere buurvrouw was geweest, maar hier niets had meegenomen. De politie zoekt de dader van deze babbeltruc.

De man is blank en circa 50 jaar oud. Hij heeft zwart haar en een gezet tot dik postuur. Hij was gekleed in een grijs met zwart geblokt overhemd en een blauwe spijkerbroek. Hij sprak keurig Nederlands en gedroeg zich heel beleefd.

Waarschuwing
De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen, maar iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit onbekende bezoekers uw huis binnen en sluit uw deur als u iets voor deze bezoeker moet pakken. Geef daarnaast nooit uw pincode af. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie op 0900-8844.

Advertisements