Di. 9-10: Extreem weer, vroeger en nu

Gouda – De weerclub Gouda organiseert op dinsdag 9 oktober een lezing over extreem weer in de Goudse regio en het zuidwesten van Nederland. De spreker is de heer Jacob Kuiper, meteoroloog en schrijver van vele boeken over het weer in al haar facetten. Het lijkt tegenwoordig wel of de natuur steeds vaker van slag is, stormen, sneeuwval, hitte en overstromingen, keer op keer wordt het dagelijkse nieuws er door bepaald.

Hoewel warmterecords de laatste jaren veel meer in het nieuws zijn dan kou, zijn er ’s winters soms toch nog wel bijzondere zaken te zien. Heel mooi zien we soms de grote contrasten in de natuur terug. In een vroeg voorjaar met hoge temperaturen staan de bomen en struiken soms heel snel in het blad. Dat kan wel 4 weken verschillen met een heel koud lenteseizoen. Het levert soms heel bijzondere plaatjes op.

Kortom… het weer is een bron voor mooie verschijnselen en bijzondere gebeurtenissen.

Advertisements

De lezing wordt gehouden op een locatie in Gouda. Meer details volgen via de lokale media en op de site van de weerclub Gouda (www.weerclubgouda.nl) onder publieksactiviteiten. Aanmelding vooraf is noodzakelijk en kan via info@weerclubgouda.nl
De toegangsprijs is 7,50 euro, inclusief een kop koffie of thee.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

09-10-2018 09:00