Di. 4-12: Tweede ZinSpelen lezing over ‘Een therapie tegen goed en kwaad’

Tijdens de 2e ZinSpelen lezing van dit seizoen geeft Dr. Jean Jacques Suurmond op dinsdag 4 december een lezing over ‘Een therapie tegen goed en kwaad’. Elk mens bereikt het punt dat vroeg of laat zijn antwoorden niet meer voldoen. Je droomt van frisse inspirerende en onbekende vergezichten. Dr. Suurmond onderzoekt de grens met anderen en met God. Is ‘Ik geloof het wel’ een antwoord? Is geloof een therapie tegen goed en kwaad?

Het jaarthema van deze serie ZinSpelen lezingen is ‘Ik geloof het wel’. Hoe ontwikkelt zich de cultuur in Nederland? Geloven we het wel? Dat hebben we gevraagd aan een aantal spraakmakende sprekers. Waar komen we vandaan, waar staan we en waar gaan we naar toe?

Dr. Suurmond heeft een turbulente en boeiende levensgeschiedenis. Van hippie werd hij pinkstergelovige in de VS. Zijn theologische opleiding was ook in de VS en deels in België met een promotie in 1983. Van 1979-1989 werkte hij in de VS als pastor in een megakerk van North Hollywood. Terug in Nederland heeft hij zich aangesloten bij de charismatische beweging. Als psychotherapeut is Dr. Suurmond als geen ander bekend met het conflict van religie en de moderne mens. Als columnist is hij ook een groot observator van de ontwikkelingen in onze cultuur.

Advertisements

Nog een mooi citaat van Dr. Suurmond: De filosoof Bas Heijne schrijft terecht dat het verlichtingsdenken, met zijn nadruk op het autonome individu, nooit de basis van een samenleving kan zijn. Filosofie kan ons niet redden. De grote drie (Martin Luther King, Gandhi en Mandela) laten zien hoe alleen echt geloof de muren tussen mensen omver haalt, gedreven door de godsliefde die allereerst de muren in onszelf afbreekt.

Laat u opnieuw inspireren op dinsdag 4 december. Aanvang 20.00 uur, entree 5 euro. Commissie: ‘ZinSpelen lezingen in de Ark’, ‘t Kerkestuk 1 in Reeuwijk.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

04-12-2018 09:00