Di.29-12: LEGOmiddag bij Gemaal in Haastrecht

Op 29 december stoom afblazen

Op dinsdagmiddag 29 december organiseert het Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht tussen 13 en 16 uur een LEGOmiddag. Schoolkinderen en hun begeleiders zijn van harte welkom. Kinderen kunnen hier hun fantasie de vrije loop laten en op hun manier polders, gemalen, molens, boerderijen en dieren bedenken en gaan bouwen.
De begeleiders kunnen het Gemaal bezoeken en op diverse plaatsen vertellen vrijwilligers over 1000 jaar leven met water en laten zien hoe een stoommachine werkt. Ook zijn er boeiende filmpjes over overstromingen te zien en ProefdePolder Waterwerk, een tentoonstelling van fotograferende schoolkinderen in de polder. De grote geografische vloerkaart geeft een prachtig beeld van het landschap van de Lopiker- en Krimpenerwaard.
Feestelijk slot
Op zondagmiddag 27 december is het Gemaal weer een van de vaste locaties van het festival ‘Verhalen tussen Oud en Nieuw’ en met de LEGOmiddag sluit het Gemaal haar 25-jarig bestaan af. Het was een feestelijk jaar. Voor het eerst werd de magische grens van 1500 leerlingen in één jaar tijd overschreden. Dit jaar ontving het Gemaal meermalen groepjes inwoners die onlangs in de gefuseerde gemeente Krimpenerwaard zijn komen wonen en is ze een van de deelnemers / stempeladressen van het Jeugdpaspoort Krimpenerwaard. Voor het komend jaar staan weer veel plannen op stapel om bezoekers kennis te laten maken met het 19e eeuwse gemaal, dat is gebouwd om te kunnen blijven wonen en werken onder zeeniveau. De vaste openingstijden van het Gemaal zijn dinsdag t/m zaterdag van 1 april t/m 31 oktober. Voor groepen is het Gemaal het hele jaar op afspraak te bezoeken. Actuele informatie is te vinden op www.gemaalhaastrecht.nl en op www.facebook.com/gemaalhaastrecht.