Di. 29-11: Oudejaarsconference van Vincent Bijlo

Haastrecht – Cabaretier, columnist, muzikant en schrijver Vincent Bijlo, speelt op dinsdag 28 november zijn oudejaarsconference 2017 in Theater Concordia in Haastrecht.

Na 28 jaar ononderbroken op het toneel te hebben gestaan, dacht Vincent Bijlo dat het wel eens een keer kon, een sabbatical year. Hij zou, nam hij zich voor, niets anders doen dan ademen en luisteren naar de wind en de zee, gezeten op de veranda van zijn tweede huis op de Gallemiezen. De wereld, dacht hij, draaide zonder hem ook wel gewoon door.

Hij probeerde het echt, maar na vijftig dagen sabbatical had hij het alweer gezien. Het wereldnieuws bleek een veel sterkere magneet te zijn dan hij altijd gedacht had. Hij kon niet buiten de gonzende, zoemende cloud en hij voelde een onbedwingbare behoefte in het lawaai, dat gedurende 2017 steeds verder aanzwol, een partijtje mee te trumpetteren.

Advertisements

Toen hij premier Rutte hoorde zeggen: “Doe normaal of ga weg”, verliet hij, samen met zijn vrouw, de Gallemiezen en kwam terug. Eenmaal thuis in Bunnik riepen ze hun muzikanten bij elkaar en begonnen de toon van 2017 te treffen. De muziek was in eerste instantie niet om aan te horen. Een valse brij van tonen was het, die door merg en been ging. Iedereen blies zijn of haar eigen partij zonder de anderen te horen. Het leek de internationale politiek wel. In november zal die toon zijn uitgekristalliseerd en tot aanhoorbare muziek geworden zijn. De conferences zullen er niet om liegen. Want als er één jaar is dat schreeuwt om een oudejaarsshow dan is het wel 2017. Want is het normaal dat een premier iedereen oproept tot normaal doen? En dan, wat is normaal, wie bepaalt dat?

Vincent Bijlo & vrienden: ‘Doe Normaal Of Ga Weg’ (voorlopige titel). Een avondvullende eindejaarsshow die 2017 Ná Christus de plaats geeft die het in de jaartelling verdient. Met conferences van Bijlo, muziek van de vrienden en zang van Mariska Reijmerink. Echt heel normaal zal deze show niet worden.

De oudejaarsconference van Vincent Bijlo & vrienden begint dinsdag 28 november om 20.15 uur. Kaarten (à 19 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur, te koop bij Primera Herman Kok (Markt Gouda) en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).