Di.29-09: Meander informatieavond voor basisschoolleerlingen

29 september 2015 organiseert Vakcollege De Meander een informatieavond voor basisschoolleerlingen uit groep 8 en hun ouders. Zij kunnen dan kennis maken met praktijkgericht onderwijs: een Vakroute.

De opleiding, waarbij intensief wordt samengewerkt met mbo en werkgevers, is uniek in de regio. Leerlingen kiezen uit Techniek, Zorg en Welzijn en Economie & Ondernemen. De lesstof is concreet. Theorie komt beter aan wanneer je direct ziet wat je ermee kunt. Leerlingen ontwikkelen zo een lerende grondhouding. Vakbekwaamheid alleen is niet voldoende in onze snel veranderende samenleving.

Korter opleidingstraject
Voorheen startte het beroepsgerichte onderwijs pas in het derde leerjaar. Op De Meander begint de Vakroute meteen vanaf de eerste schooldag met tien uur praktijkonderwijs per week. Leerlingen zijn zo eerder op een niveau dat aansluit op het mbo. Het totale opleidingstraject vmbo + mbo wordt dan ook bekort, namelijk van zes naar vijf jaar. Naast het Vakcollege biedt De Meander ook Mavo Meer. Hier volgen leerlingen de mbo- of de havo route, waarbij enkele vakken op havo niveau kunnen worden aangeboden.

Powerblokken
Naast het reguliere onderwijsaanbod biedt De Meander extra keuzevakken, de ‘Powerblokken’. Leerlingen kunnen kiezen uit Powerstation (techniek), Digimedia, Sport, Interieur & Styling, Powercooking, Powerlook (verzorging en make-up).

Informatieavond:
29 september 2015
19:30 –21:30 uur