Di.25-11: Informatie avond bij VMBO De Meander

Vakcollege De Meander biedt toegang tot het bedrijfsleven

25 november 2014 organiseert Vakcollege De Meander een informatieavond voor basisschoolleerlingen uit groep 8 en hun ouders. Op deze avond maken zij kennis met de onderwijsaanpak op De Meander.

Het is een actueel onderwerp: hoe bereid je leerlingen voor op een arbeidsmarkt die steeds sneller verandert? Wat doet de school om ervoor te zorgen dat leerlingen kennis en vaardigheden meekrijgen waar het bedrijfsleven niet alleen ‘vandaag’ om vraagt, maar ook in de toekomst? Leerlingen van De Meander doen niet alleen actuele kennis op, maar ontwikkelen een ‘lerende’ grondhouding. Als zij later een baan gevonden hebben, blijken zij praktisch om te kunnen gaan met veranderingen en vernieuwing. Dat is essentieel in de toekomst.

De Meander is met ingang van dit schooljaar ook Vakcollege geworden. De school biedt nu, naast MAVO, een Vakroute. ‘Leren in de praktijk’ staat hier centraal, meteen al vanaf de eerste schooldag. De opleiding, waarbij intensief wordt samengewerkt met mbo en werkgevers, is uniek in de regio Gouda. Leerlingen kunnen kiezen uit Techniek en Mens & Dienstverlenen.

Naast het reguliere onderwijsaanbod biedt De Meander extra keuzevakken; de zogeheten ‘specials’: Football, Digimedia en Fashion & Styling. Leerlingen ontwikkelen zo, behalve basiskennis, ook energie en enthousiasme voor verandering en vernieuwing. Van die extra power hebben leerlingen gedurende hun hele leven plezier.

Informatieavond:
25 november 2014
19:30 –21:00 uur

VMBO De Meander
Groen van Prinsterersingel 49
2805 TD Gouda
T: 0182-513822