Di.24-11: Informatieavond over etalagebenen

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) organiseert op dinsdagavond 24 november een informatieavond over etalagebenen. Tijdens deze avond vertellen medisch specialisten van het GHZ over de achtergrond en behandelmogelijkheden van etalagebenen. Leden van patiëntenvereniging De Hart &Vaatgroep zijn tijdens de informatieavond aanwezig om informatie te geven over de vereniging.

Etalagebenen
Mensen met ‘etalagebenen’ hebben pijn in hun benen wanneer zij bijvoorbeeld (trap)lopen of rennen. Deze pijn wordt veroorzaakt door vernauwingen in de beenslagaders. Beenslagaders vervoeren zuurstofrijk bloed van het hart naar de benen. Bij inspanning van de beenspieren neemt de vraag naar zuurstofrijk bloed toe. Door de vernauwingen komt er te weinig bloed met zuurstof bij de spieren. Er ontstaat een zuurstoftekort in de spieren. Het zuurstoftekort veroorzaakt de pijn in de benen.

Meer informatie en aanmelden
Belangstellenden voor deze bijeenkomst zijn van harte welkom in vergaderruimte de Ridderhof op locatie Gouda van het GHZ (Bleulandweg 10, te Gouda). De avond is van 19.30 tot 21.30 uur, de zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan door te bellen, tel: (0182) 50 50 50, of een e-mail te sturen: aanmelden@ghz.nl.