Di.23-02: Dijkversterking bij het Gemaal Haastrecht, kleien aan dijken

Kinderen kunnen 23 februari tussen 13 en 16 uur in het Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht dijken gaan kleien en huizen op hoge palen bouwen. Kunstenares Nelly van Dijk uit Schoonhoven en een team vrijwilligers van het Gemaal helpen de kinderen een handje. Die en hun begeleiders zijn van harte welkom op deze vakantiemiddag aan de Hoogstraat 31. Dit keer staat de inloop in het teken van de zojuist afgeronde dijkversterking aan de Lek.

Vrijwilligers vertellen over 1000 jaar leven onder zeeniveau en laten zien hoe een elektrisch vijzelgemaal en een stoommachine werken. Ook zijn er boeiende filmpjes over overstromingen te zien en een fototentoonstelling van schoolkinderen in de polder: ProefdePolder Waterwerk. Een grote topografische vloerkaart geeft een prachtig beeld van het landschap van de Lopiker- en Krimpenerwaard. De kinderen die hun jeugdpaspoort Krimpenerwaard meenemen, ontvangen deze middag twee stempels: een van het Gemaal en een van Nelly van Dijk, die met haar Atelier Uit je Nest het kleien verzorgt.

Bezoekers
Voor klassen scholieren, van BO tot HBO-niveau, en overige groepen is het Gemaal het hele jaar door op afspraak te bezoeken. De reguliere openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 1 april t/m 31 oktober. Voor rondleidingen kan men contact opnemen via T 06 – 1374 9168 en/of via E info@gemaalhaastrecht.nl. Actuele informatie is te vinden op www.gemaalhaastrecht.nl en op www.facebook.com/gemaalhaastrecht.

Advertisements