Di.22-03: Eigenzinnige Mattheus Passie in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 22 maart komen Tango Extremo en sopraan Pearl Jozefzoon met een bijzonder programma naar De Goudse Schouwburg: een eigentijdse versie van de Mattheus Passie, het grootste klassieke meesterwerk van West-Europa. Hierin worden zij bijgestaan door theatermaker Peter Faber en bariton Job Hubatka.

De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus. Binnenkort kan het publiek dit muzikale monument op een geheel nieuwe manier beleven, namelijk in een bijzondere uitvoering waarin klassieke muziek en Argentijnse tango elkaar ontmoeten. Acteur Peter Faber heeft de rol van Evangelist die de hertaling van theatermaker Jan Rot van het lijdens- en sterfverhaal ten gehore brengt.

Zangeres en musicalactrice Pearl Jozefzoon deed in 2012 mee aan het tv-programma ’Matthäus masterclass’, waarin bekende Nederlanders een aria uit de ’Matthäus Passion’ instudeerden. Jozefzoon maakte met ’Erbarme dich’ enorme indruk. Een wel heel bijzondere en unieke theateravond lijkt dus gegarandeerd!
Dinsdag 22 maart, 20.00 uur in De Goudse Schouwburg, Boelekade 67 Gouda. www.goudseschouwburg.nl.

Advertisements