Di.19-01: Lezing over Marc Chagall

Op dinsdagavond 19 januari om 20.00 uur houdt Ruud Bartlema een lezing over de Russisch/Franse schilder Marc Chagall. De lezing wordt georganiseerd door de Federatie Gouda en is vrij te bezoeken in de Lutherzaal van de St. Joostkapel aan de Lage Gouwe 134.

Marc Chagall is vooral bekend geworden als schilder, maar was ook als lithograaf, etser, beeldhouwer keramisch kunstenaar en glazenier. Chagall groeide op in Vitebsk, in het oude Rusland en was van joodse afkomst. Hij bezocht de kunstacademie in Sint Petersburg en kreeg daarna een beurs in Parijs, waar hij lange tijd verbleef. Vaak ging hij terug naar zijn geboorteland. Daar schilderde hij ‘Zelfportret met Wijnglas’, ‘De Groene Violist’ en ‘Rabbi met Gebedsrol’.

Ruud Bartlema is een Nederlands theoloog en beeldend kunstenaar met een grote interesse voor Judaïca en joodse mystiek. Via het werk van de joodse denker Martin Buber kwam hij al in zijn studietijd in aanraking met de joodse mystieke traditie van het Chassidisme. De Federatie Gouda is een geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Kijk voor meer informatie op www.federatiegouda.nl .

Advertisements