Di.17-05: Voorlichtingsavond over Angst in Gouda

Op dinsdag 17 mei vindt een voorlichtingsavond over angst plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in Gebouw De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda en begint om 19:30 uur. De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband GGZ Voorlichting in de regio Midden-Holland.

Een wee gevoel in je maag, zwetende handen, het gevoel dat je keel dichtzit en een licht of duizelig gevoel in je hoofd? Dat zijn symptomen van angst. Angstgevoelens kunnen zelfs nog heftiger tot uiting komen in allerlei lichamelijke klachten zoals buikpijn, overgeven en diarree.
Angst is feitelijk een gezonde reactie van het lichaam en de geest op dreigend gevaar. Dat kan een gevaar van buitenaf zijn (auto die je niet zag aankomen) maar ook vanuit jezelf (bv. faalangst of spinnenfobie). Angst is als het ware een golf van energie die vrijkomt om te reageren op het gevaar en dus heel behulpzaam! Als angst het dagelijks leven gaat beheersen heeft dat verstrekkende gevolgen. Mensen voelen zich dan vaak zenuwachtig, piekeren veel of hebben lichamelijke klachten, maar weten niet hoe dat komt en het lukt ook niet om het weg te krijgen of te stoppen. Er zijn veel verschillende angstklachten zoals paniek, piekeren, faalangst, hoogtevrees en dwanggedachten- en handelingen.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is angst te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Meer informatie: bel 0182 56 36 00 of mail naar preventie.gouda@rivierduinen.nl. Aanmelden is niet nodig.

Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.