Di.17-03: Voorlichting over werkstress en burn-out

Georganiseerd door het Samenwerkingsverband GGZ voorlichting in de regio, de Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda op 17 maart. De avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp burn-out en werkstress.

Over het algemeen kunnen mensen gelukkig redelijk goed met stress omgaan. Maar als stress te lang duurt of te hevig is, kan dit je behoorlijk opbreken, zowel geestelijk als lichamelijk. Je slaapt slecht, krijgt last van hoofdpijn, bent altijd moe, bent prikkelbaar, wordt vergeetachtig, krijgt hartkloppingen, gaat meer drinken en ga zo maar door. Het is een langzaam proces, maar uiteindelijk kun je een burn-out krijgen.

Je voelt je dan lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput. Dit is vaak het gevolg van jarenlange spanningsklachten die steeds erger zijn geworden en waaraan je te weinig aandacht hebt besteed. Op het laatst worden zelfs gewone, dagelijkse dingen steeds moeilijker. Op een bepaald moment kan een klein voorval ertoe leiden dat je je totaal uitgeput voelt.

Advertisements

 

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op 17 maart van 19:30 tot 21:30 uur bij de Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda. Tijdens deze avond vertellen een ervaringsdeskundige en deskundige Lonneke Mechelse, GZ psycholoog PEP Gouda over werkstress en burn-out en worden er handvatten aangereikt wat men zelf zoal kan doen om stress te verminderen en/of een burn-out te voorkomen. Verder wordt er aandacht besteed aan het hulpaanbod dat er is en maakt men kennis met vaardigheden om op een effectieve manier met stress om te gaan. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

 

Deelname aan de bijeenkomst is gratis en aanmelden is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de afdeling Preventie van GGZ Midden-Holland via preventie@ggzmiddenholland.nl of 0182 56 36 00.

 

Kijk voor meer cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten van Rivierduinen op www.rivierduinen.nl/agenda.