Di.17-03: Indrukwekkende documentaire eenmalig in Cinema Gouda

Op dinsdag 17 maart om 13.30 uur vertoont Cinema Gouda –als een van een select aantal bioscopen in Nederland- eenmalig de documentaire ‘Verlies niet de moed’ van Hella de Jonge. Na afloop van de film is er een nagesprek met Hella over de totstandkoming en de beweegredenen om de film te maken. De gespreksleider is haar man Freek de Jonge, die ook een lied zal zingen.


‘Verlies niet de moed’
zijn de laatste woorden van de grootmoeder van Hella de Jonge. Een afscheidsgroet voordat ze werd afgevoerd naar Auschwitz. Het dunne velletje waarop ze met potlood geschreven zijn, vond Hella onlangs tijdens een verhuizing in een van de dozen van haar 88-jarige vader Eli Asser. Van Hella’s familie zijn haar ouders en
oud-tante de enige overlevenden van de Nazi-verschrikkingen. Een publiciteitsfoto uit 1885, met haar overgrootvader als deel van een komisch duo, spoort haar aan op onderzoek uit te gaan naar haar familiegeschiedenis.

IDFA
De documentaire was afgelopen november te zien tijdens het IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) en directeur Nel Oskam en bedrijfsleider Rafe Aarents van Cinema Gouda waren dusdanig onder de indruk, dat zij besloten om de documentaire te vertonen in de gloednieuwe Goudse bioscoop.

 

Tickets à € 13,50 inclusief een drankje en het nagesprek  zijn te koop via www.cinemagouda.nl of aan de kassa van Cinema Gouda.

Hella_Verlies niet de moed_flyer_01-1