Di. 16-1: Expositie Topstukken in Museum Gouda

Gouda – Museum Gouda heeft een mooie verzameling Franse en Nederlandse schilderkunst uit de negentiende en vroeg twintigste eeuw, de zogenaamde School van Barbizon en Haagse School. Zoals elke verzameling, kent ook deze een aantal hoogtepunten. Deze zijn bijeengebracht in de kleine expositie Topstukken.

De afgelopen maanden vroegen bezoekers regelmatig waar het schilderij met de lezende zusjes Elisabeth en Dora Arntzenius gebleven was. Een onder bezoekers, maar zeker ook onder medewerkers, zeer geliefd schilderij. Na enkele maanden in Den Haag tentoongesteld, zijn de zusjes weer terug op zaal.

Naast de zusjes zijn er meer favoriete schilderijen uit de collectie School van Barbizon en Haagse School. Denk bijvoorbeeld aan De gevallen Engel van Odilon Redon en het interieur van Henri Fantin Latour. Tijd om deze topstukken eens samen te laten zien.

Advertisements

Alle schilderijen in deze zaal maken deel uit van de collectie van Paul Arntzenius. Hij was verzamelaar van Haagse School en School van Barbizon. In 1964 schonk Arntzenius zijn gehele collectie aan Museum Gouda. De tentoonstelling is te zien van 16 januari t/m 17 juni 2018 in zaal 14.