Di. 16-04: Lezing vrijmetselarij in de Chocoladefariek

Er zijn weinig zaken die zo mysterieus lijken als de vrijmetselarij. Velen zien leden van dit broederschap als spiritueel en een tikkeltje vreemd. Om de sluier iets op te lichten, organiseert de DeGoudseSchool op dinsdag 16 april a.s. in samenwerking de Gemengde vrijmetselaarsloge Pythagoras uit Gouda een bijeenkomst.

Centraal staan de vragen: waarom word je vrijmetselaar? en wat is het geheim van de vrijmetselarij? Een aantal vrijmetselaars zullen vertellen over hun ervaringen deelnemers kennis laten maken met de symboliek en wijze waarop in de zogenoemde Tempel wordt gewerkt en zo iets doen aan al die geheimzinnigheid die blijkbaar rond de Vrijmetselarij heerst. Duidelijk zal worden gemaakt dat het doel is de geest te scherpen door middel van een goed gesprek over een maatschappelijke vraag of een filosofische uitspraak. Centraal staat niet aan de persoonlijke meningsvrijheid getornd wordt

en dat tolerantie en niet oordelen hoog in het vaandel staat. Vrijmetselarij is geen religie, maar het sluit religieuzen niet uit.

 

Plaats:        Chocoladefabriek Steenlandzaal. Klein Amerika Gouda

Tijd:           19.30 – 21.30

Kosten:      € 5,–

Aanmelden: info@hardjono.nl onder vermelding van: 16 april

Informatie:  Carla Meertens:  06 12932596 carlameertens60@gmail.com

Teun Hardjono: 06 53315001 teun@hardjono.nl

16-04-2019 09:00