Di. 14-11: Studieavond over ‘Jeruzalem, de Stad van de Grote Koning’

Reeuwijk – Op dinsdag 14 november is er in Reeuwijk een studieavond met ds. Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeruzalem, de Stad van de Grote Koning. De bijeenkomst vindt plaats in de Ichtuskerk, Nieuwdorperweg 1 in Reeuwijk. De aanvang is om 19.45 uur, toegang is gratis.

Jeruzalem, de Stad van de Grote Koning
Wat maakt Jeruzalem zo belangrijk, wat is haar geheim? Waarom noemt Jezus de stad de ‘stad van de grote Koning’ en roept de Bijbel op om voor Sion te bidden? Israël is het Land van de belofte met als glorieus middelpunt Jeruzalem. Deze stad heeft daarom een zeer bijzondere plaats in de heilsgeschiedenis van God met de wereld. Jeruzalem was duizenden jaren in de harten van het Joodse volk wereldwijd het grote doel van terugkeer. Altijd klonk het aan het eind van sederavond: volgend jaar in Jeruzalem. Israël keert terug naar zijn eigen land en zijn eigen stad. Het moet toe naar de eindtijd-strijd voordat de Here terugkeert naar de aarde en het koninkrijk kan doorbreken.

Achtergrond spreker
Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

Advertisements