Di. 13-09: Themabijeenkomsten voor mantelzorgers in Prinsenhof

Op dinsdag 13 september start in Prinsenhof een reeks themabijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met dementie. De bijeenkomsten zijn maandelijks van 14.00 tot 15.30 uur in woon- en dienstencentrum Prinsenhof aan Anna van Meertenstraat 10 en gratis toegankelijk voor geïnteresseerden.

Als de diagnose ‘dementie’ wordt gesteld bij een naaste kan dit veel vragen oproepen. Het ontmoetingscentrum van Prinsenhof en het casemanagement van TANDEM organiseren daarom maandelijks bijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met (beginnende) dementie. Hier wordt informatie geboden door professionals en is er ruimte voor vragen. De bijeenkomsten zijn tevens een plek om anderen te ontmoeten die in dezelfde situatie zitten.

Op 13 september is het thema: “Dementie, wat is dat?” De verschillende vormen van dementie en bijbehorende symptomen worden besproken. De volgende bijeenkomst is op 4 oktober en heeft als thema: “Hij heeft het, zij lijdt er aan.” Dan staan de gevolgen van dementie voor de partner/mantelzorger centraal en wordt de balans tussen draagkracht en draaglast besproken.

Inschrijving voor de bijeenkomsten is niet nodig. Geïnteresseerden zijn welkom in zaal de Garenspinnerij in Prinsenhof. Koffie en thee zijn tegen betaling verkrijgbaar in de brasserie.

Advertisements

Bij het ontmoetingscentrum is een folder met aanvullende informatie beschikbaar.