Di. 13-06: Cinema Gouda de extra voorvertoning van Vliegend Voedsel

Op 13 Juni 2017 om 19.30 uur vindt in Cinema Gouda de extra voorvertoning van Vliegend Voedsel plaats. Voor deze documentaire filmde Henk Dokter een jaar lang de wilde gans in de Nederlandse natuur. In Vliegend Voedsel belicht hij de wilde gans van verschillende kanten.

Henk Dokter raakte ruim anderhalf jaar geleden geïnteresseerd in de wilde ganzen die talrijk in ons land aanwezig zijn. Hij besloot om een documentaire over de wilde ganzen te maken die antwoord geeft op de vele vragen zoals: Hoe zien ganzen er van dichtbij uit? Waar broeden ze en hoe beschermen ze hun kuikens? Hoe zit het met de in de media veelbesproken schade die ze aanrichten aan gewassen en natuur? Hoe zit het met de jacht op de wilde gans en waarom eten we het probleem niet gewoon op? Zo ontdekte Dokter de culinaire kant van de wilde gans en dat verraste Dokter. Wilde gans van Nederlandse bodem is namelijk ‘vergeten wild’. Vroeger at bijna iedereen gans, waarom nu niet meer? Terwijl steeds meer Nederlanders zich afvragen waar hun eten vandaan komt en de vraag biologisch geproduceerd vlees groeit is de wilde gans als mooi natuurlijk scharrelvlees nog niet ontdekt door de consument.

De première van Vliegend Voedsel vond plaats op 7 maart in CineMec Utrecht. Vanwege de grote belangstelling is er ook een voorvertoning van Vliegend Voedsel in Cinema Gouda gepland. Na de vertoning is er met de aanwezigen een debat over de inhoud van de documentaire. Na afloop kunnen de aanwezigen zelf kennis maken met een aantal ganzengerechten gemaakt door chef Herman Winkelman van het drank- en spijslokaal IJsselhuis. Later dit jaar wordt de documentaire uitgezonden op NPO2 door2DOC.

Advertisements

Programma: Vliegend Voedsel – dinsdag 13 juni, Cinema Gouda – zaal 3
19.00 u ontvangst in foyer kopje koffie/thee
19.30 u opening door en presentatie deelnemers
19.45 u vertoning Vliegend Voedsel
20.35 u debat
20.50 u Proeverij gans met Meet & Greet jager en kok – in de foyer van Cinema Gouda

Kaartverkoop:
De kaartverkoop start 26 mei. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa en online https://www.cinemagouda.nl/verwacht/1076/Docu-en-proeverij-Vliegend-voedsel-.html . De toegangskaart kost €10 . Dat is inclusief koffie, en een proeverij van ganzen gerechtjes door chef Herman Winkelman (IJsselhuis, museumhavencafé Gouda)