Di. 12-03: LEZING | Een plek om te wonen

Waar zijn we echt nog ‘thuis’ als we oud zijn of gaan worden? Rondom dit vraagstuk organiseert Federatie Gouda in samenwerking met verpleeghuis de Hanepraij een lezing op dinsdagavond 12 maart. De spreker is Frits de Lange, hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit Groningen. Hij houdt zich in het bijzonder bezig met vragen rondom ethiek en ouder worden.

Er is vandaag veel mogelijk bij wonen en zorg op leeftijd. De tijd van het bejaardenhuis ligt gelukkig achter ons. Maar het is en blijft niet zo makkelijk om iemand een echt ‘thuis’ te bieden. In deze lezing gaat de Lange dieper in op wat wonen en thuis zijn voor ons existentieel betekent, met name als we ouder worden of zijn. Kun je overal wonen waar een bed staat en een tafel, en waar de kwaliteit van de zorg op orde is? Of vraagt je ergens echt thuis voelen om meer?

De lezing is op dinsdagavond 12 maart a.s. in de grote zaal van De Hanepraij, Fluwelensingel 110 Gouda. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.

De Federatie Gouda is een geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Zij organiseert een uitgebreid aanbod aan lezingen en workshops, vaak in Het Inspiratiehuis. Tweewekelijks zijn er diensten in de sint Joostkapel. Kijk voor meer informatie op www.federatiegouda.nl. De Hanepraij is een verpleeghuis in Gouda waar de kwaliteit van leven voorop staat. Daarom doet zij graag mee in de organisatie van deze avond. 

12-03-2019 09:00