Di. 12-03: Lezing Een plek om te wonen

Waar zijn we echt nog ‘thuis’ als we oud zijn of gaan worden? Rondom dit vraagstuk organiseert Federatie Gouda in samenwerking met verpleeghuis de Hanepraij een lezing op dinsdagavond 12 maart. De spreker is Frits de Lange, hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit Groningen. Hij houdt zich in het bijzonder bezig met vragen rondom ethiek en ouder worden.

Er is vandaag veel mogelijk bij wonen en zorg op leeftijd. De tijd van het bejaardenhuis ligt gelukkig achter ons. Maar het is en blijft niet zo makkelijk om iemand een echt ‘thuis’ te bieden. In deze lezing gaat de Lange dieper in op wat wonen en thuis zijn voor ons existentieel betekent, met name als we ouder worden of zijn. Kun je overal wonen waar een bed staat en een tafel, en waar de kwaliteit van de zorg op orde is? Of vraagt je ergens echt thuis voelen om meer?

De lezing vindt plaats op dinsdagavond 12 maart in de grote zaal van De Hanepraij, Fluwelensingel 110 Gouda. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.

12-03-2019 09:00