Di. 12-02: René Froger terug in het theater met ‘Favourites in Concert’

 

Het is alweer drie jaar geleden dat René Froger in de Nederlandse theaters te zien was. Nu keert hij terug met ‘Favourites in Concert’: een avond lang zingen, swingen en genieten van zijn allergrootste en mooiste hits, uiteraard samen met zijn orkest en Frogettes.

 

Al ruim 30 jaar staat René Froger op de Nederlandse buhnes. Het begon allemaal met de single ‘Winter in America’, gevolgd door hits als ‘Just say hello’, ‘Kaylee’, ‘Calling out your name’ en ‘Wild rhythm’, maar ook Nederlandstalige successen als ‘Alles kan een mens gelukkig maken’, ‘Doe maar gewoon’, ‘’k Heb je lief’ en ‘Daar sta je dan’. In de theaters komen zowel de Engelstalige powerballades en swingende evergreens als de Nederlandstalige meezingers voorbij.

“Ik vind het prachtig om te zien dat er verschillende generaties naar mijn concerten komen.” vertelt René. “Mijn fans van dertig jaar geleden komen met hun kinderen of zelfs kleinkinderen naar het theater. Daar ben ik echt trots op. En het is heerlijk om dan zo dicht bij hen te kunnen staan.” René kijkt dan ook erg uit naar deze tournee. “Ieder jaar sta ik met De Toppers in de Johan Cruijff ArenA en dat is fantastisch om te doen, maar ik verlang ernaar om weer echt contact met de fans te kunnen maken en de mooiste nummers uit mijn carrière speciaal voor hen te spelen.”

Ter voorbereiding op zijn shows fietst hij veel. “Je wilt toch in vorm blijven hè, dus ik ben inderdaad gaan fietsen. Dat is heerlijk om te doen. Afgelopen zomer reed ik mee met de ‘Tour Der Ongeschoren Benen’, een initiatief van Guus Meeuwis, waarbij we van Lierop naar Valkenburg hebben gefietst. Dat is natuurlijk super gezellig, maar ik zet me natuurlijk ook altijd in voor goede doelen. In september fietste ik daarom nog in drie dagen van London naar Parijs. Ondertussen train ik dan natuurlijk meteen voor de tour, ideaal!”

Het samenstellen van deze show was geen makkelijke opgave. “Je wilt natuurlijk de grote hits spelen, want dat willen de mensen uiteraard graag horen. Maar je wilt ook verrassen en een aantal nummers spelen die mensen niet meer zo vaak horen. Via social media kwamen veel suggesties binnen en ik denk dat we uiteindelijk een hele mooie avond hebben samengesteld. Samen met een fantastisch orkest en uiteraard de Frogettes gaan we iedereen een avond lang lekker laten genieten!”

‘Favourites in Concert’ van René Froger is tot en met 30 maart 2019 te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie en de complete speellijst is te vinden op www.renefroger.nl

12-02-2019 09:00

Advertisements