Di.10-02: Opening tentoonstelling cursisten Aleid Abels

Op dinsdag 10 februari, 19.00 uur zal wethouder Vroom de eerste tentoonstelling door cursisten van Stichting Vonk in Cultuurhuys De Kroon openen.
Elk jaar geeft Aleid Abels nieuwe thema’s op waarin een technische of theoretische moeilijkheid zit. Iedere cursist geeft daaraan zijn eigen invulling. Bij het thema ‘Time Flies’ was de opdracht om een klokje in weerspiegeling te tekenen. In ‘Vuur en vlam’ (tevens een woordspeling naar Vonk) vliegen de vonken er vanaf door de kleur- en tooncontrasten. ‘Te land, ter zee en in de lucht’ leidde tot composities van drie werken die bij elkaar een geheel vormen. 2e jaars cursisten gebruikten voor het thema ‘Landschap en Straat’ aquareltechnieken.
Veel cursisten volgen al jarenlang de lessen van Aleid Abels. Dit leidt vaak tot schilderijen en tekeningen op hoog niveau. De tentoonstelling met al deze verschillende interpretaties op bovenstaande thema’s is te zien in de vitrines en de gangen naar de leslokalen in Cultuurhuys De Kroon. Open op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur. De toegang is gratis.