Di.09-02: Voorlichtingsavond over Niet Aangeboren Hersenletsel

Op dinsdag 9 februari vindt een voorlichtingsavond over Niet Aangeboren Hersenletsel plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in Gebouw De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda en begint om 19:30 uur. De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband GGZ Voorlichting in de regio Midden-Holland.

Niet Aangeboren Hersenletsel, het overkomt iemand zonder waarschuwing. De hersenen kunnen op veel verschillende manieren beschadigd raken. Het kan komen door een ongeluk, een hersentumor of teveel alcohol of drugs. Het kan ook komen door bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, dementie of een hersenvliesontsteking. De hersenen kunnen vaak goed herstellen. Maar na een ernstige beschadiging is er altijd hersenletsel dat niet meer overgaat. Vanaf die tijd is alles anders. NAH gaat gepaard met niet altijd direct zichtbare, maar wel vaak blijvende en zeer ingrijpende gevolgen voor de cliënt en zijn directe omgeving.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om Niet Aangeboren Hersenletsel te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Advertisements

Meer informatie: bel 0182 56 36 00 of mail naar preventie.gouda@rivierduinen.nl. Aanmelden is niet nodig.

Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.