Di.03-06: Natuurexcursie in het Steinse Groen

Op dinsdag 3 juni organiseert Cyclus voor de gemeente Gouda een natuurexcursie in het Steinse Groen. De excursie start om 19.30 uur en is gratis. Het verzamelpunt is de hoofdingang van het gebied op de hoek Voorwillenseweg/Willenskade.

Momenteel is er veel te zien in het Steinse groen. De onbemeste graslanden zijn in deze tijd van het jaar geel gekleurd door de scherpe boterbloem en rood van de veldzuring. Bovendien heeft zich in het gebied een interessante moerasbegroeiing ontwikkeld, met onder meer de echte koekoeksbloem, veenpluis en moerasvergeet-mij-niet.

Andre van Kleinwee, stedelijk ecoloog van Cyclus, vertelt tijdens de excursie hoe het natuurbeheer een rol speelt voor plant en dier in het gebied. In de omringende polder bevinden zich veel weidevogels.
De excursie duurt anderhalf uur. Deelnemers aan de excursie wordt aangeraden een verrekijker mee te nemen. Bij nat weer is het raadzaam om laarzen aan te doen. Voor inlichtingen over de excursie kunt u contact opnemen met Cyclus via 0182-547500.