Di.02-06: Expositie 'Wasdom'

De tentoonstelling Wasdom van Inez Meter (woorden), Atty Kingma (stof) en Claudia Huft (beelden) is van 2 tot en met 21 juni bij de Firma Van Drie te zien. Wasdom gaat over de zon, de maan, de aarde, de mens en de vogels die daar tussenin leven.

Dichter Inez Meter vindt veel inspiratie in samenwerking met kunstenaars van uiteenlopende aard, samenwerkingen die spontaan ontstaan. Tijdens de tentoonstelling zal een bibliofiele uitgave te zien zijn met gedichten en drie etsen.
Kostuummaker Atty Kingma is gefascineerd door plantaardige vormen. Met haar achtergrond als kostuumontwerper denkt zij meteen aan een uitwerking in stoffen. Plantaardige vormen zijn dan ook het uitgangspunt van haar textiele objecten.

Beeldend kunstenaar Claudia Huft deed als kind kikkervisjes in potten en hield bij hoe die zich ontwikkelden. Van gevonden takken of drijfhout uit zee maakte zij vogeltjes. Zulke dingen, wist ze, wilde ze haar hele leven blijven doen.

Programma van de tentoonstelling ‘Wasdom’:
5 juni – Documentaire ‘Een wakend kind op zee’, over Inez Meter.
12 juni – Boekpresentatie bibliofiele uitgave ‘Engelwortel’, door Inez Meter, Claudia Huft en Atty Kingma. Met live muziek.
19 juni – Op de dag van het Gouds Watergilde houdt Inez Meter de voordracht ‘Uitgevaren’. Met live muziek.
Alle vrijdagavonden aanvang 20.30 uur en toegang gratis.

www.firmavandrie.nl