Di.01-03: Cursus Positief Opvoeden van start

Voor ouders van kinderen tussen de 2 en 12 jaar met lastig en ongewenst gedrag vindt vanaf 1 maart de cursus ‘Positief Opvoeden’ plaats in Leiden en Gouda. De cursus wordt gegeven door GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd. De organisatie is in handen van het CJG Cursusbureau.

De opvoeding van kinderen is een belangrijke, maar soms zware taak. Simpele, duidelijke tips over hoe om te gaan met lastig gedrag kunnen heel prettig zijn. De cursus ‘Positief Opvoeden’ kan deze tips geven. Het helpt de oorzaken van gedragsproblemen te herkennen, leert hoe gewenst gedrag bij kinderen gestimuleerd kan worden en hoe om te gaan met ongewenst gedrag. Hierbij wordt de methode ‘Triple P’ (Positief Pedagogisch Programma) gebruikt. Deze bewijst al jarenlang haar effectiviteit en heeft vele families geholpen.

Praktische informatie
De cursus begint met vier wekelijkse groepsbijeenkomsten. In de drie weken erna belt een van de trainers om te bespreken hoe het gaat. Daarna is er nog een slotbijeenkomst.

Ouders kunnen zich zelf (tijdig) aanmelden. Vooraf is er een kennismakingsgesprek. De kosten voor de cursus zijn € 25 (inclusief informatiemateriaal en werkboek).

De cursussen starten op twee verschillende locaties:
• Leiden, Sandifortdreef 19 – 2333 ZZ
• Gouda, Boelekade 19 – 2806 AS
• De data en tijden zijn gelijk: 1, 8, 15 en 22 maart, 19 april. Dinsdagavonden 19:30 tot 21:30 uur.

Aanmeldingen zijn welkom via www.cjgcursus.nl.