De zoektocht van Punselie

Een foto uit 2017 met Ron Punselie en voormalig schouwburgdirecteur Nel Oskam

Gouda – Velen kennen Punselie als bekende koekjesbakker in Gouda en dat al jaren lang. Reizigers met de KLM hebben de Punselie koekjes zelfs nooit kunnen ontlopen. Buiten het succes met zijn koekjes heeft Ronald Punselie inmiddels wel een ander probleem. Hij moet noodgedwongen op zoek naar een nieuwe productie locatie en een dergelijk bedrijf past niet meer in de binnenstad, los van het feit dat er in de Goudse binnenstad een dergelijke ruimte niet te vinden is.

Punselie voelt zich aan Gouda gekluisterd
Als je in deze stad je successen hebt bevochten dan is het laatste wat je wilt de stad te moeten verlaten. Daarom is zijn eerste keus om ergens buiten het centrum een goede locatie te vinden, misschien zelfs wel in een samenwerkingsverband. Zou het uiteindelijk niet binnen de Goudse stadsgrenzen kunnen, dan komt de omgeving aan bod. Pijnlijk, maar Ronald Punselie en zijn medewerkers willen verder met hun unieke product, ook als dat niet in Gouda mogelijk is.

Welke waarde hecht het Goudse college aan het behoud van Punselie voor Gouda?
Desgevraagd geeft de woordvoerder van de wethouder ons inzicht in wat er leeft onder de bestuurders als het om het behoud van Punselie voor Gouda gaat. Eerder waren er al raadsvragen geweest en met name wat de inspanning van het college is om Punselie voor de stad te behouden. In het antwoord gaf het college aan dat het niet onwenselijk zou zijn als Punselie zijn productiefaciliteit van het stadscentrum naar bijvoorbeeld een bedrijventerrein elders in de stad zou verplaatsen. Bij deze woorden is het niet gebleven want er zijn met Punselie diverse gesprekken gevoerd, is er meegedacht over de ontwikkelingen rond de huidige locatie en mogelijkheden elders.

Advertisements

Punselie is echter een BV. Niks mis mee maar daardoor heeft de gemeente weinig instrumenten om hem te helpen. Het college heeft verzekerd dat het mee wil blijven denken vanuit o.a. een ruimtelijk-planologisch perspectief of gemeentelijk vastgoed.
Rest de vraag wie Ronald Punselie uiteindelijk de helpende hand toesteekt?

24-02-2021 11:59