De Vries en Verburg plaatst innovatieve gevel

dav

Stolwijk – Bij het kantoor van De Vries en Verburg is op 31 augustus een innovatieve voorzetgevel geplaatst. Deze gevel zal niet alleen de instraling van de zon weren, maar ook energie opwekken.

De Vries en Verburg Bouw voert een grootschalige verbouwing van haar kantoorpand uit. Het kantoor wordt uitgebreid met een presentatieruimte, maar ook de installatie wordt verduurzaamd. Zo werden eerder de daken voorzien van zonnepanelen.

Schuivende zonnepanelen

Eén van de transparante gevels van de kantoorruimtes zou worden voorzien van zonwering, om te voorkomen dat de ruimte achter de gevel teveel zou opwarmen door de zoninstraling. Omdat de zon ook een belangrijke energiebron is, is gezocht naar een combinatie van beiden. Het resultaat is een gevel met schuivende zonnepanelen. Wanneer de zon schijnt, schuift de gevel dicht en wekken de zonnepanelen energie op. Als de zon niet schijnt, schuift de gevel open, en komt het daglicht binnen. Doordat gekozen is voor transparante panelen, komt er ook daglicht binnen, wanneer de gevel gesloten is.

Advertisements
Duurzame oplossingen

Het is het streven van De Vries en Verburg om bij te dragen aan een leefbare aarde voor de toekomstige generaties. Daarom past zij bewust duurzame oplossingen toe bij haar projecten die zij zelf ontwikkelt en realiseert. De Vries en Verburg is zich bewust van het belang van duurzame bedrijfsvoering, vanuit het oogpunt van rentmeesterschap en een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit is onder meer zichtbaar in de certificering volgens de MVO- en CO2-prestatieladder.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
07-09-2018 14:36