‘De Optimist’ in het GHZ

Gouda – Zaterdag 19 mei heeft de Reeuwijkse kunstenaar Lothar Vigelandzoon een uniek bronzen beeld geschonken aan het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). ‘De Optimist’ werd onthuld door de kunstenaar en zijn dochter.

“Tijdens het ziekteproces van mijn dochter hebben we altijd goede hoop gehouden op een positieve afloop. Optimisme heeft ons geholpen om door deze moeilijke tijd heen te komen. Dit beeld is hopelijk een inspiratie voor andere patiënten, bezoekers en hulpverleners”, vertelt Vigelandzoon.

Het ziekenhuis heeft het bronzen beeld een centrale plaats in de ontvangsthal gegeven. Godfried Barnasconi, voorzitter Raad van bestuur, is erg blij met het beeld: “Een prettige omgeving draagt bij aan het genezingsproces. Kunst kan de gedachten even afleiden, troost geven en inspiratie bieden”.

Advertisements

Lothar Vigelandzoon is in binnen- en buitenland bekend om zijn bronzen beelden die een bijzondere echtheid uitstralen. Eerder maakte de kunstenaar al het beeld ‘Vol Vertrouwen’ voor het GHZ. Dit beeld is te bewonderen in de binnentuin.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android

21-05-2018 11:10