De jeugd traint weer, ook bij voetbalvereniging Olympia

Gouda – “Hiep hoi, er mag weer gevoetbald worden.” Op woensdagmiddag 6 mei trainden de jongste spelertjes bij GC&FC Olympia als eerste groep sinds de trainingstop vanwege corona. Na de persconferentie van het kabinet op 21 april is er heel veel overleg geweest tussen de vrijwilligers onderling en organisaties als de gemeente, Sport.Gouda, KNVB en andere voetbalverenigingen onder welke regels en met welke maatregelen we veilig kunnen gaan trainen met de bij Olympia bijna 550 jeugdspelers.

Woensdagmorgen werd de laatste hand aan de uitvoering gelegd: de looproutes werden door de club gemarkeerd met witte verf. Zogenaamde veldbegeleiders, een team van zo’n 50 Olympianen herkenbaar aan gele coronahesjes van Sport.Gouda, zijn ingeroosterd om spelers te ontvangen en te controleren op naleving van de regels. Technische staf vangt de groepen op voor het veld, waar trainers met handschoenen en spelmateriaal klaar staan om te beginnen. Om contacten zoveel mogelijk te beperken komen en gaan teams om het kwartier en is er extra ruimte voor teams met spelers van 12+ om de 1,5 meter afstand te kunnen houden. 

“Het is wel even spannend voor de eerste keer alleen naar voetbal. En weet ik alle nieuwe regels wel…?” Enkele ouders van de jongste pupillen kijken op grote afstand vanaf de Breevaartbrug naar het veld, zodat er toch nog even een blik op hun pappa of mamma kan worden geworpen tijdens de training. En ongetwijfeld ook andersom. Petje af voor al de vrijwilligersuren, die sportend Gouda in de extra maatregelen heeft gestoken. Veiligheid voor alles.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

07-05-2020 16:15