De Graaf Jan van Nassauschool in twee categorieën provinciaal kampioen schooldammen

Gouda – De Graaf Jan van Nassauschool is afgelopen zaterdag in twee categorieën provinciaal kampioen schooldammen geworden. Zowel bij de welpen (groep 1 t/m 6) als bij de pupillen (groep 7/8) trok de Goudse school aan het langste eind.

In de pupillencategorie (groep 7/8) was het viertal van de Graaf Jan van Nassauschool duidelijk een maatje te groot voor de rest van het veld. Zelfs de uittredende kampioenen van De Kinderkring uit Woubrugge werden met maar liefst 8-0 pootje gelicht. De Kinderkring werd nog wel tweede. ‘t Startblok (Honselersdijk) beloonde hun goede spel met een derde plek, vlak het tweede team van de Kinderkring en de Bernadetteschool uit Naaldwijk.

Bij de welpen (groep 1 t/m 6) bleef het tot en met de laatste ronde heel spannend, maar de Graaf Jan van Nassauschool toonde stalen zenuwen door hun wedstrijd nipt te winnen. In hun kielzog werd de Bernadetteschool hier tweede. De Prins Willem Alexanderschool (Waarder) was maar wat blij met het brons, dat ze nipt afsnoepten van de Eben Haëzerschool uit Boskoop.

Het provinciale schooldamtoernooi, dat dit jaar weer plaatsvond in de aula van middelbare school de Goudse Waarden, was na de plaatselijke wedstrijden het tweede tussenstation naar het Nederlands Kampioenschap schooldammen. De halve finales voor het NK worden op zaterdag 21 april gespeeld op zes locaties door heel Nederland.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl