De Goudse tekent bij als partner Goudse Weekendschool

Gouda – De Goudse blijft ook in de jaren na 2018 partner van de Goudse Weekendschool. Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter De Goudse, tekende hiertoe zondag 11 maart in aanwezigheid van 30 leerlingen van de Goudse Weekendschool, een 3-jarig contract. Als partner werkt De Goudse mee aan de lessen en draagt ze financieel bij. Namens de Weekendschool tekende Carolien van der Werf, voorzitter van het bestuur van de Goudse Weekendschool.

Hafsa, Nidal en Aliyah bedankten De Goudse namens alle leerlingen. Aliyah: ”We willen jullie bedanken dat jullie een nieuw contract tekenen. Zo kunnen wij lessen volgen bij de Goudse Weekendschool!” Nidal vulde aan: ”Voor heel veel kinderen is het belangrijk dat ze bij de Goudse Weekendschool ontdekken wat ze willen worden. En we ontdekken ook wat belangrijk is in ons leven. En dat is waar jullie en andere bedrijven ons mee helpen!” En tenslotte zei Hafsa: ”Bedankt dat we vandaag mogen komen en dat we zoveel gaan leren over verzekeringen. Het leukste vind ik dat we ook gaan sporten!”

Meteen na het tekenen van het contract verspreidden alle leerlingen zich over het gebouw van De Goudse om les te krijgen van een aantal enthousiaste medewerkers van De Goudse. De lesdag vond plaats in het kader van de Week van het geld, de nationale projectweek voor het basisonderwijs over geld en risico’s waarbij medewerkers van verzekeraars en andere organisaties in de financiële sector gastlessen verzorgen.

Gevarieerd programma
De Goudse, al een aantal jaar partner van de Goudse Weekendschool, vertelde tijdens de lesdag van alles over verzekeren. Het geleerde konden de kinderen meteen toepassen in het Fix je Risk spel, een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. Zo leerden de kinderen op speelse wijze welke soorten tegenslag ze tegen kunnen komen en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat dit niet te veel geld kost. Zij kregen ook een rondleiding door het gebouw van De Goudse en een les in de fitnessruimte van de verzekeraar.

Goudse Weekendschool
De Goudse Weekendschool bestaat al sinds 2010. Kinderen van 10-14 jaar krijgen hier op zondag les van mensen die met enthousiasme vertellen over hun beroep. Zij ontdekken zo de wereld, krijgen meer zelfvertrouwen, en hun binding met de (Goudse) samenleving neemt toe. Brugklassers komen op zondagmiddag naar de Weekendschool om huiswerk te maken. De activiteiten van de Goudse Weekendschool zijn vooral bedoeld voor gemotiveerde kinderen, die van huis uit minder kansen hebben zich te ontplooien. Meedoen aan de Goudse Weekendschool is gratis, vrijwillig maar niet vrijblijvend. De kosten worden betaald door partners (waaronder De Goudse), fondsen en de gemeente Gouda.