De Goudse Schouwburg viert jubileum met bijzondere voorstellingen

Gouda – Voor De Goudse Schouwburg is het komende seizoen een jubileumjaar: op 30 september is het 25 jaar geleden dat het huidige pand werd geopend en dat wordt het hele seizoen met bijzondere voorstellingen gevierd. Daarnaast komen er dit seizoen wel acht musicals naar Gouda en is er voor het eerst een cursus ‘Kijken naar Toneel’.

Het nieuwe programma werd maandagavond feestelijk gepresenteerd tijdens het ‘Tipje van de Sluier’ in de Grote zaal van de schouwburg. De presentatie was in handen van cabaretier Erik van Muiswinkel.

Karin Bruers
Het publiek genoot maandagavond van live optredens van onder andere cabaretière Karin Bruers die woensdag 31 januari in de schouwburg staat met haar solovoorstelling ‘Karin Bruers haalt uit’. Met haar vette Brabantse accent nam ze in een kwartier tijd vrouwen en mannen op de hak (foto The Art Company)

Advertisements

De opening van de avond was voor het gezelschap Opera2day dat een gedeelte zong van een compacte versie van Hamlet. Op woensdag 7 februari staat dit ensemble met opera en film in De Goudse Schouwburg.

Jubileumseizoen
De eerste echte aftrap van het jubileumseizoen wordt gegeven door ‘Het Grote BroerZus Festival’ en is speciaal voor de kleinste theaterfans. Op zondag 10 september kunnen kids vanaf vier jaar naar twee voorstellingen gaan en zijn er diverse activiteiten in de foyers.

Extra speciaal noemde schouwburgdirecteur Nel Oskam maandagavond ‘Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld’ dat de schouwburg op dinsdag 12 en woensdag 13 september letterlijk vleugels geeft met hun honderdkoppige gezelschap, waaronder maar liefst 48 zwanen.

De finale van het jubileumseizoen wordt gespeeld door ‘The Backstage Comedy Tour’ diverse kleine cabaretvoorstellingen vinden overal in het gebouw plaats: de kleedkamers, het zijtoneel, de orkestbak, de laad-en losruimte. Deze voorstelling, met onder andere Javier Guzman en Alex Ploeg, is dus een letterlijke tour achter de schermen.

Musicals
Er zijn voor komend theaterseizoen 285 voorstellingen geprogrammeerd, waarvan 166 in de Grote zaal en 119 in de Kleine zaal. Hieronder zijn wel acht musicals ‘De Marathon’, ‘My Fair Lady’, ‘Liesbeth List de Musical’, ‘Tina de Musical’ (vanaf acht jaar), ‘VAMOS!’, ‘Was Getekend, Annie M.G.’, ‘You’re the top’ en ‘The Full Monty’.

Cursus ‘Kijken naar Toneel’
Speciaal voor iedereen die meer uit een toneelbezoek wil halen, introduceert De Goudse Schouwburg de cursus ‘Kijken naar Toneel’. In drie cursusavonden krijgt het publiek kennis en vaardigheden aangereikt waarmee het kijken naar toneel nog leuker en interessanter wordt.

Het volledige programma staat inmiddels op de website www.goudseschouwburg.nl. Daarnaast is de brochure vanaf zaterdag 29 april verkrijgbaar bij de kassa van De Goudse Schouwburg. De losse kaartverkoop inclusief start verkoop van de zijbalkonplaatsen is vanaf donderdag 1 juni (foto Erik van Muiswinkel:Govert de Roos).