De Goudse Schouwburg organiseert online Gouds Virus Festival

Gouda – Op vrijdag 20 maart gaat het eerste Goudse online huiskamerfestival van start! De Goudse Schouwburg heeft de deuren noodgedwongen gesloten als gevolg van de maatregelen rondom het Coronavirus, maar brengt nu theater naar de mensen toe.

Directeur Tineke Maas: ‘We hebben afgelopen week het Gouds Virus Festival bedacht waarmee we een positief cultureel virus willen verspreiden door Gouda. Tijdens dit festival kunnen mensen thuis via live streams genieten van theater, muziek en cabaret, rechtstreeks vanuit de huiskamer van de artiest naar de eigen huiskamers. Met dit initiatief willen we iedereen, ondanks de ernst van de situatie, weer wat hoop, vreugde, een beetje troost en inspiratie geven.’

Het festival start op vrijdagavond 20 maart om 20.00u; het tijdstip waarop de voorstellingen in de Grote zaal normaliter starten. Hoe het precies werkt en welke artiesten er gaan optreden, is te lezen op www.goudseschouwburg.nl. De editie op 20 maart is de eerste in een reeks festivals dat De Goudse Schouwburg zal organiseren. Voor de artiesten en theaters is het op financieel gebied een erg onzekere tijd. Daarom vraagt De Goudse Schouwburg om een vrijwillige donatie voor alle artiesten die hier aan meewerken te geven via de website van de schouwburg.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

19-03-2020 20:20