De Goudse Schouwburg opnieuw genomineerd voor Theater van het Jaar

Gouda – Vandaag heeft de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) de genomineerden bekend gemaakt voor de Theater van het Jaar Prijs 2017. De Goudse Schouwburg heeft opnieuw een nominatie in de wacht gesleept in de categorie Grote Theaters. In oktober 2017 werd het Goudse theater al door de ANWB uitgeroepen tot Meest Gastvrije Theater van Nederland en nu maakt het dus ook kans op de titel VVTP Theater van het Jaar. Dat zou de kers op de taart zijn tijdens dit feestelijke theaterseizoen waarin De Goudse Schouwburg haar 25-jarig jubileum viert.

Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaar Prijs uit. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Dit jaar is er bij de beoordeling een extra focus gelegd op de marketing en dan met name hoe het theater er in slaagt nieuw publiek te bereiken en bestaand publiek te binden.

Sinds het bestaan van de Theater van het Jaar Prijs is De Goudse Schouwburg al zes keer genomineerd en in 2011 werd zelfs de felbegeerde titel in de wacht gesleept. Dit jaar bevindt het genomineerde theater zich in het goede gezelschap van Flint (Amersfoort), Theater De Meervaart (Amsterdam), titelhouder Amphion (Doetinchem), Parktheater (Eindhoven), Nieuwe Luxor (Rotterdam) en Theater De Stoep (Spijkenisse).

De winnaar van de Theater van het Jaar Prijs neemt een speciaal vervaardigde stoel Рontworpen door Carla Janssen H̦felt Рin ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar.